Overslaan en naar de inhoud gaan

Team

Maak kennis met het team van restaurant L’ oh.
Zij staan in voor een hedendaagse, creatieve keuken vol kleur, verwondering en verfijning.

Simon

Van kindsaf stond ik bij mijn mama verwonderd te neuzen in haar kookpotten. Mijn opleiding in hotelschool Spijker te Hoogstraten was dan ook een logische keuze.

Ik leerde de passie en de finesse van gastronomie tijdens mijn opleiding, maar ook bij verschillende chefs. Zo passeerde ik het fornuis van Frank Fol, Chris Bresseleers en Felix Alen. Met deze ervaring op zak, begon ik 12 jaar geleden aan het catering en koken aan huis avontuur. Zoekend naar meer, startte ik met Leen 8 jaar geleden ons huiskamerrestaurant en dat smaakte naar meer. Als lid van de Disciples Escoffier werd ik verleid om de grote sprong te wagen richting een gastronomisch restaurant, L’ oh werd geboren.

Koken is mijn passie, een uitdaging om keer op keer onze gasten te verwonderen. Familie draag ik hoog in het vaandel, we willen dan ook een familiale sfeer creëren waar iedereen zich thuisvoelt. L’ oh wordt een veilige thuishaven voor jong en oud.

Leen

Mijn passie voor gastronomie ontstond gelijktijdig met de liefde voor Simon. In mijn jeugdjaren ging ik ook vaak met mijn ouders op restaurant en steeds was ik verwonderd door het reilen en zeilen in de zaal. 

Na meer dan 10 jaar ervaring als leerkracht Nederlands, stond ik op een kruispunt in mijn leven. De tijd was rijp om een grote sprong te wagen, eerst als gastvrouw in het huiskamerrestaurant, nu als maître - gastvrouw in L’ oh.

Mijn vurige passie voor eten en wijnen, kreeg ik mee van mijn vader. Jarenlang trachtte hij me te verwonderen door heerlijke wijnen te ontkurken en me mee te nemen naar leuke restaurantjes. Zijn opzet is alvast geslaagd. Ik schoolde me bij en probeer mijn gasten steeds te verbazen, te verwonderen. Perfectionistisch ingesteld, wil ik dat het plaatje klopt. L’ oh moet je niet meemaken, L’ oh moet je beleven! 

Miel en Wies

Van in de wieg kregen onze jongens de passie voor gastronomie ingelepeld.

Wanneer er thuis gekookt wordt, helpen ze mee aan het fornuis. Twee leergierige kapoenen die ongetwijfeld hun weg in de keuken zullen vinden. Ze maken deel uit van ons team, alleen al door hun liefde voor eten. Fier op het restaurant en apetrots op hun papa, de chef, zijn ze niet weg te denken binnen de muren van L’ oh.

Siemon

Al groenten en borden wassend, sloop ik de wereld van het koken binnen. Waarschijnlijk in het verleden te lang mijn broek versleten op de verkeerde schoolbanken.

Waar ik jaren geleden ooit zonder veel ambitie en enkel als bijverdienste bij Simon begon, is de microbe onverbiddelijk overgeslagen. Via stage, volwassenonderwijs maar vooral dankzij de passie waarmee Simon zijn vak deelt, is de honger alleen nog maar gegroeid. Nog volop lerend kijk ik enthousiast uit naar wat komen gaat.

Koken is nu een lust geworden. De keuken bij L’ oh is een plaats waar er ruimte is voor creativiteit en inspiratie. De perfecte omgeving om als team onze passie uit te voeren.

Aäron

Het contact met de gasten, de liefde voor wijn en mijn passie voor digestieven waren mijn grootste drijfveren om voor zaal te kiezen in plaats van keuken.

Mijn liefde voor wijn ontstond al tijdens de eerste reis met de hotelschool naar de Champagnestreek.  Ik was toen als 16-jarige zo verwonderd over alle smaken, geuren en kleuren. Tot voor kort werkte ik bij Broekmans, waar ik onder andere tastings gaf in verschillende whisky's, cognacs, rums …  De lokroep van te werken in een jeugdig team met ambitie, in een hechte familie en terug veel contact met de gasten overtuigde me om te solliciteren voor de functie van zaalverantwoordelijke bij L’ oh. Samen met gastvrouw Leen, zal ik proberen onze gasten te verwonderen met leuke bijpassende wijnen en met een uitgebreide digestievenkaart met verborgen pareltjes.   

Bert

Op 15-jarige leeftijd begon ik met weekendwerk in de horecasector en werd nieuwsgierig naar meer.  

Ik schreef me in voor de opleiding hotelschool en kreeg de smaak van het gastronomische virus helemaal te pakken op mijn eerste werkplek als sous-chef in de Gouden Muts.

Aansluitend mocht ik me verder ontplooien aan de zijde van Ken Verschueren in de Tuinkamer, Jeroen Meus in Luzine en ook in gastrobar Zappaz.  Tijdens vakanties in Azië liet ik me verder inspireren door al het lekkers en combineer ik deze Aziatische smaken graag op een creatieve manier met onze Vlaamse keuken.

Sinds kort mag ik het jonge gedreven L'oh team vervoegen met als doel onze gasten een onvergetelijke culinaire ervaring te bezorgen!  

Kimberly

Na enkele jaren zoeken naar mijn passie in het leven, ben ik begonnen aan een versnelde opleiding tot kok aan Hotelschool Spermalie te Brugge. 

Hoewel ik afstudeerde met onderscheiding voor het vak keukenpraktijk, sloeg ik recent toch een andere weg in en koos ik voor de zaal. 
Het contact met onze gasten geeft me een energie en voldoening die ik niet vond in de keuken. Met mijn sollicitatie bij L’Oh waagde ik een sprong in het diepe, en deed ik mijn eerste stappen richting onze prachtige Belgische gastronomie. Iedere shift leer ik iets nieuws bij dankzij mijn lieve collega’s.

Pieter

Na een periode van huisvader te zijn om voor mijn gezin te zorgen, wil ik mijn zin voor orde, netheid en hygiëne toepassen bij L'oh.

Als de glazen en het servies weer proper en blinkend in het rek staan ben ik content.  Trots ben ik dit te kunnen doen in een gastronomisch restaurant vlak bij huis.  Zelf geniet ik ook van nieuwe smaken, ben ik een echte fijnproever.  Zo leuk om nu alles achter de schermen te kunnen volgen.  

 

Ontdek onze Chef’s Table

Ben je gepassioneerd door het reilen en zeilen in de keuken?

Neem dan vanaf 7 personen plaats aan onze chef’s table

Meer over onze Chef’s Table